Siyasi Araştırmalar

Siyasi sahadaki veri odaklı analizlerimizle toplumun nabzını tutuyor, siyasi süreçlerde güçlü adımlar atmanıza olanak tanıyan detaylı iç görüler sunuyoruz. Siyasetin son ve genel durumu, seçmen tercihlerinde meydana gelen değişimlerin izlenmesi, iktidar ve muhalefet partilerinin performansları, partilerin en son oy oranları gibi konularda yapılan araştırmalar.

Siyasal hayatımızda karar verme mekanizmalarına ait yetki ve sorumluluğun yerel yönetimlerle daha fazla paylaşılmasına dönük eğilim, yerel yönetimlerin önemini daha da arttırmıştır. Yerel yönetim araştırmaları aracılığıyla, yöneticilere ve diğer ilgililere; bölge halkının sunulan hizmetlerden duyduğu memnuniyet, istekleri, beklentileri, önerileri, siyasal eğilimleri, bir sonraki seçime yönelik görüşleri, ulusal politikalardan etkilenme biçimleri gibi konularda ayrıntılı bilgiler sunmak temel amaçtır. Bu araştırmalarda TİMAR  aynı zamanda araştırma bulguları doğrultusunda yerel yönetimleri güçlendirmeye yönelik önerilerini de müşterileriyle paylaşmaktadır. Seçimlerde aday olan ya da olmayı planlayanlar kişiler için seçim stratejilerini, kampanyalarını, siyasal söylemlerini ve projelerini de somut veriler üzerine oturtabilmeleri için bu araştırmalar önemli birer kaynak görevi görmektedir.

  • Toplumsal Dinamiklerin İzlenmesi: Siyasi araştırmalar, toplumun siyasi tercihlerini ve değişen dinamiklerini anlamak için gereklidir.

  • Karar Verme Süreçlerine Destek: Siyasi liderlerin ve adayların, somut verilere dayanarak strateji oluşturmalarını ve kampanyalarını yönlendirmelerine yardımcı olur.

  • Yerel Yönetimlerin Güçlenmesi: Yerel yönetim araştırmaları, hizmet memnuniyeti, beklentiler ve siyasal eğilimler gibi konularda detaylı bilgiler sunarak yerel yönetimlerin güçlenmesine katkıda bulunur.

Deneyimli Ekip

Uzmanlaşmış kadro